Home - Blog

9V Spanningsregelaar: Complete handleiding voor het gebruik en meer!

Spanningsregelaars zijn noodzakelijke elektrische apparaten omdat zij uw kringen helpen bij het handhaven van een vaste spanning. Het handhaven van een constante spanning in een circuit is noodzakelijk om te voorkomen dat het bakken van sommige elektrische componenten aanwezig zijn in het project. Er zijn drie soorten spanningsregelaars op de markt. Zo zijn er de inverter, step down en step up spanningsregelaars. Een spanningsregelaar houdt met name een vaste spanning aan ondanks het veranderen van andere factoren. Deze factoren kunnen de belastingsimpedantie of de ingangsspanning zijn. In dit artikel zullen we het hebben over de 9v spanningsregelaar. Dit elektrische apparaat kan werken als een step up of step down regulator. Dit artikel zal zich echter meer richten op het gebruik van het apparaat en hoe het aan te sluiten op een schakeling.

Wat is een 9V Spanningsregelaar?

Een 9V spanningsregelaar kan werken door een voeding te verhogen of te verlagen. Bijgevolg maakt deze eigenschap het apparaat tot een essentiële eenheid in projecten aangezien het hogere en lagere ingangsspanningen kan omzetten. Ook werkt het apparaat door efficiënt een uitgangsspanning van 9 V te produceren uit een voedingsspanning tussen 3 V-30 V. Daarbij is een typische uitgangsstroom van 2A mogelijk wanneer de ingangsspanning dicht bij de uitgangsspanning ligt.

Wanneer u de regulator correct in uw elektronische circuits aansluit, zou hij een typische efficiëntie van ongeveer 80% tot 90% moeten bieden.

Bovendien is de flexibiliteit van deze regelaar op het gebied van de ingangsspanning perfect voor toepassingen die op batterijen werken. Dit komt doordat de accuspanning boven de vereiste output begint, maar uiteindelijk daaronder zakt. Bovendien gebeurt dit hele proces terwijl de accu ontlaadt.

Het is echter mogelijk dat u nieuwe batterijen en vormfactoren nodig hebt zonder de typische beperking dat de stroomafname boven de vereiste spanning moet blijven.

9V Spanningsregelaar 1

(een spanningsregelaar.)

9V Spanningsregelaar-Pin-configuratie

Een 9V spanningsregelaar moet samenwerken met een geïntegreerde schakeling om goede resultaten te bereiken. Bijvoorbeeld, een L7809 spanningsregelaar IC heeft 3 pinnen. Deze pinnen zijn de IN, GND en OUT pinnen. Elke pen is hieronder beschreven.

Pin nr.Pin nameBeschrijving
1INDeze pen ontvangt de positieve spanning van de batterijspanning.
2GNDDe GND-pen aardt het circuit of fungeert als de aardklem. Deze pen is ook gemeenschappelijk voor zowel de ingangspen als de uitgangspen.
3OUTDeze pen van het IC neemt de uitgang gereguleerde 9v uit het systeem.
9V Spanningsregelaar 2

(een elektronisch pakket met een gelijkaardige speldconfiguratie)

Kenmerken van de 9V Spanningsregelaar

Ten eerste heeft deze lineaire spanningsregelaar een vaste uitgangsspanning van 9v met een nauwkeurigheidspercentage van ongeveer 4%.

Ten tweede biedt de regelaar een brede waaier van efficiency (80% -90%) afhankelijk van de lading ruststroom, output en inputvoltages.

Ook biedt de regelaar een geïntegreerd omgekeerde-spanningsbeveiligingscircuit tot 30v.

Bovendien kan deze regelaar over-temperatuur uitschakeling, over-stroom beveiliging, en onder-voltage uitschakeling bieden.

De 9v spanningsregelaar heeft vier 0,086* gaten voor M2 schroeven.

Tenslotte biedt het apparaat verschillende opties om rekening te houden met uw aansluitingen. Deze functie heeft 0.1*-Spaced kleinere gaten voor header pinnen en grotere gaten voor terminal blokken.

9V Spanningsregelaar 3

(pictogrammen van spanningsregelaars.)

Hoe een 9v-Voltage Regulator te gebruiken?

Om een juiste uitgangsspanning te bereiken met behulp van een 9v spanningsregelaar, moet u een L78S09 regulator IC gebruiken. Belangrijk is dat het geïntegreerde circuit van vitaal belang is omdat het zorgt voor local-on-card regulatie. Ook helpt deze functie bij het elimineren van de verdeling van problemen die worden veroorzaakt door de single-point regeling. 

Het L78S09 IC is onverwoestbaar omdat het een interne stroombegrenzende thermische uitschakeling instelt. Bovendien biedt de geïntegreerde schakeling een veilige gebiedsbeveiliging. Bovendien geeft het IC, als je een adequaat koellichaam hebt, meer dan 2A aan maximale uitgangsstroom af.

In eerste instantie was het ontwerp van het L78S09 IC bedoeld voor vaste spanningsregelaars. Het kan echter ook met andere externe componenten werken om de spanning en de stroomsterkte aan te passen.

Hier volgen een paar materialen die je nodig hebt om een goede elektrische verbinding tot stand te brengen.

Serien.Elektrisch onderdeelHoeveelheid
11N5400 diode
2Koellichaam1
3Condensator (220uf.47uf)1,1
4L78S09 IC1
5Aansluitdraden1
612-35v gelijkstroomvoeding1
7Breadboard1
9V Spanningsregelaar 4

(relais generator spanningsregelaar.)

9V Spanningsregelaar-Beschrijving van de schakeling

Deze schakeling is eenvoudig van opzet. In de schakeling is de L78S09 geïntegreerde schakeling het essentiële elektrische apparaat. Het werkt ongeveer hetzelfde als het menselijk hart. Het IC ontvangt gelijkstroom tussen 12-35 V van de stroomkring.

Met name zal deze bijzondere schakeling perfect werken zonder extra elektrische componenten. Voor bescherming tegen omgekeerde polariteit is echter een diode als ingang nodig. 

De ingangscondensator met 200uf werkt door de restruis te verwijderen. Daarna kan het IC een uitgang van 9 V produceren. Vervolgens gaat deze uitgang naar de tweede uitgangscondensator van 47uf om eventuele extra ruis op te heffen. Nadat deze stroom het hele proces heeft doorlopen, wordt hij helder genoeg om naar de uitgangspen te gaan

(9v spanningsregelaar circuit)

Hoe aansluiten?

Volgens het schema kunt u direct na de accu’s een diode aansluiten die het terugvloeien van stroom voorkomt. U moet ervoor zorgen dat de diode en het IC parallel staan. Ook de condensatoren moeten in serie staan met de diode en het IC, maar parallel aan elkaar. Bovendien moeten de apparaatcondensatoren in serie staan met de diode en het IC, maar parallel.

Aangezien de ingangspen de regelaar van stroom voorziet, kunt u bovendien een spanning van maximaal 30 V toepassen. De uitgangspen heeft echter een vaste spanning van 9 V die er doorheen gaat.

Vergeet ook niet dat de spanningspen altijd in de standaardmodus staat. Op het breadboard vindt u een weerstand van 100 kilo-ohm die de vrijgavepen verbindt met een tegen omkeren beveiligde ingangspen. Met name een lagere stroom dan 0,6 V kan de vrijgavepen van spanning voorzien.

 Als gevolg daarvan wordt de printplaat in een lagere ruimte geplaatst.

(regelbare spanningsregelaars)

De stroom in de weerstand overheerst de ruststroom die in de slaapstand wordt getrokken. De stroom in de weerstand loopt van de vrijgave-pen naar de ingangspen via de beveiligingsschakeling tegen omgekeerde spanning. Dit proces kan soms echter onnodig zijn. In dat geval wordt de vrijgave-pen altijd open gelaten of losgekoppeld. 

De vrijgave-pen, de ingangs-pen, de uitgangs-pen en de massa-pen hebben labels op de print. Ook heeft elke pin een onderlinge afstand van 0,1″. Deze tussenruimte zorgt voor compatibiliteit met een soldeerloos breadboard, connectoren en andere prototype-opstellingen. Dat gebruikt een 0.1′ raster.

U kunt zowel de 5*1 rechte mannelijke header strip als de 5*1 haakse mannelijke header strip in deze pinnen solderen. Voor een meer dicht op elkaar geplaatste installatie kunt u de draden echter rechtstreeks op de printplaat solderen.

De printplaat moet voorzien zijn van twee 0,086* montagegaten speciaal voor de M2 schroeven. De montagegaten bevinden zich op tegengestelde hoeken van de printplaat en zijn zowel horizontaal als verticaal 0,53 mm van elkaar verwijderd.

(het pictogramreeks van de voltageregelgever)

Toepassingen

Ten eerste, kunt u dit apparaat in vele DIY projecten gebruiken

Aangezien de regelaar gelijkstroom levert, kan hij ook worden gebruikt in toepassingen die gelijkstroom vereisen.

Tenslotte kunt u hem gebruiken in circuits met specifieke spanningsvereisten.

Samenvatting

Een spanningsregelaar is een essentieel apparaat om te gebruiken in elektrische circuits. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen te leren hoe u een 9v spanningsregelaar kunt aansluiten. 

Voor meer informatie die u nodig hebt over dit of een van onze artikelen, laat het ons weten door contact met ons op te nemen. Ons team staat altijd klaar om u te helpen.

Hommer Zhao
Hallo, ik ben Hommer, de oprichter van WellPCB. Tot nu toe hebben we meer dan 4.000 klanten wereldwijd. Voor vragen kunt u gerust contact met mij opnemen. Bij voorbaat bedankt.

Diensten